Tuesday, March 21, 2017

Váratlan fordulat a MAFC-Falco KC Szombathely mérkőzésen

A tabellát tekintve talán nem sok izgalomra számított a közönség, hiszen a MAFC az utolsó helyről, míg a Falco a dobogó 3. fokáról vághatott neki a vasárnap esti összecsapásnak.
A mérkőzés meglepetésre hazai rohammal indult, Sihota és Kovács Ádám megmozdulásai után a 2. percben már 5:0-ra vezetett a MAFC. Ugyan ezt egy Váradi dupla követte, de Smith 2+1-es akciója után növelni tudta előnyét a hazai csapat. (8:2) Ezután a szombathelyi alakulat folyamatos termelésbe kezdett, Govens és Pustahvar pontjainak köszönhetően először és utoljára átvették a vezetést a mérkőzésen. (8:10) Erre válaszolt Sihota egy mesés hármassal, ami egy faultnak köszönhetően 4 pontos támadást jelentett a fehér mezesek számára. A légiós trió, Smith, Sihota és Poscic megállíthatatlannak bizonyult, így az első 10 perc végén 24:14 állt az eredményjelzőn.

A második negyed ismét a vendégek irányítója, Váradi pontjaival indult, aki először egy ziccer, utána pedig egy 2+1-es akciót követően volt eredményes. (26:19) Hiába támogatta Váradit Govens, a vasiak egyszerűen nem találták a parádésan játszó Smith ellenszerét. (33-23) Vendégoldalon Govens komoly pontgyártásba kezdett, aminek hatására a 6. percben érkezett is a hazai időkérés. (33:27) A gyors „fejmosás” eredményesnek bizonyult, rögtön két tripla következett hazai oldalról Kovácsnak, illetve Smithnek köszönhetően. (39:27) Természetesen a vendég Falco csapata sem hagyta ezt szó nélkül, keményebb védekezésre kapcsoltak, aminek eredményeképpen lefaragták hátrányuk egy részét. 40:35-ös állással mehettek hosszabb pihenőre a csapatok.
A harmadik játékrész hazai kosarakkal kezdődött, Smith, Kovács és Sihota dobása is többször helyet talált a vendégek gyűrűjében. Govens egy triplával válaszolt, a fekete mezesek edzője pedig technikait kapott reklamálásért. Ez a negyed büntetődobásokban bővelkedett, az egyik oldalon Smith, míg a másik oldalon Medford javára ítéltek a játékvezetők. 55:49-es állással, 6 pontos hazai vezetéssel következett az utolsó, mindent eldöntő tíz perc.
Az utolsó felvonásban „megérkezett” a vasiak magasembere, Zigeranovic, akit képtelenek voltak szabályosan megállítani a MAFC játékosai. Pontot pontra halmozott, aminek az lett a következménye, hogy a 7. percben 1 pontra olvadt az újbudaiak előnye. (63:62) Azonban ezt két mafcos tripla követte, először a remekelő Smith, majd Lakits trojkája esett be a Falco gyűrűjébe. Úgy tűnt, ezek az utolsó pillanatban kapott triplák elég demoralizálóan hatottak, bár egy végig kiélezett, izgalmas párharcnak lehettünk szemtanúi. Az utolsó percekben elszabadultak az indulatok, erről árulkodik az is, hogy a játékvezetők kétszer a videóbíró segítségét kérték A mérkőzés Polyák büntetőivel ért véget, aki ezzel beállította a 75:67-es végeredményt.
Összességében a MAFC megérdemelten győzött, kívülről úgy tűnt, hogy sokkal jobban akarták ezt a győzelmet, mint a vasi alakulat, akikben talán az is dominált egy kicsit, hogy a tabella utolsó helyezettjével találkoznak. Smith ismét extrát nyújtott, azt hiszem a 38 perc alatt elért 30 pontja és 45 VAL mutatója magáért beszél.

Legjobb dobók: Smith 30/6, Sihota 18/3, Kovács Á. 10/3, illetve Govens 23/6, Zigeranovic 15, Váradi 10.

No comments:

Post a Comment