Sunday, March 5, 2017

Alsóházi rangadó a Városmajorban

Hétvégén a női élvonal 20. fordulója következett, ahol egy igazi parázsmeccs volt kilátásban. A rutinos játékosokból álló MTK fogadta hazai pályán a fiatalokból álló BEAC gárdáját, a kék-fehéreknek egyértelmű célja volt a visszavágás a decemberben elszenvedett sima vereségért. A hazaiak az utolsó előtti, míg riválisuk a sereghajtó helyről várta a mérkőzést, ami igazi presztízs meccsnek ígérkezett a rutin kontra gyorsaság felállás tekintetében.

Az első pár percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. Először az 5. percben változott a helyzet, amikor a vendégek jó megoldásaiknak köszönhetően 5 pontos előnyre tettek szert. (7:12) Ezt rögtön MTK időkérés követte, aminek hatására csökkentett a különbségen a hazai csapat Turóczi jóvoltából. (9:12) Gól gólt követett, hazai oldalon az újonnan pályára lépő Szabó Bettina triplája landolt a gyűrűben, a BEAC előnye mindössze 2 pontra olvadt. (12:14) Továbbra sem tudott egyik fél sem kellő nyomást gyakorolni ellenfelére, így a negyed végére egy Zsovár (MTK) triplának köszönhetően 21:24-es állással mehettek rövid pihenőre a felek.


A második negyed leginkább Süle Krisztina (BEAC) negyednek könyvelhető el, aki 4 triplát süllyesztett el a hazaiak gyűrűjében, tökéletesen összezúzva ezzel a kék-fehérek amúgy sem igazán jó védekezését. Ugyan a rutinos trió, Turóczi, Székely-Horváth és Zsovár igyekezett tartani a vendégek tempóját, de melléjük senki nem tudott érdemben felnőni a feladathoz, így a 2. etapban leginkább csak futottak az eredmény után. Az 5. percben már 13 egységgel előrébb járt a fekete mezes vendégcsapat, akiknek az előnyét a félidőre sem tudta lecsökkenteni a hazai gárda. Ez a negyed is egy Zsovár triplával ért véget, 41:52-es állással mehettek szünetre a csapatok.

A harmadik játékrészben továbbra sem történt különösebb változás a játék képét illetően, a BEAC továbbra is irányította a mérkőzés menetét. Vendég oldalon Süle, Barnai és Pál volt többször eredményes, míg hazai oldalon egy Szabó Bettina és Jankó villanást leszámítva a már említett trió szállította a pontokat. A negyed utolsó kosarát a 18 éves Pusztai Petra szerezte, ezzel elérve az eddig legnagyobb differenciát a két csapat között. (55-70)

Az utolsó felvonás ugyan egy vendég kosárral indult Szabó Flórának köszönhetően, viszont hatalmas meglepetésre ezután MTK percek következtek. Zsovár három támadáson keresztül volt eredményes, amit egy Turóczi tripla követett, a BEAC egy rövid időre nem találta a hazaiak ellenszerét, ezért edzőjük hamar magához hívta őket. (67:74) A 7. percben a kék-fehérek legnagyobb örömére a meccsen 23 pontot szerző Süle kipontozódott, aki addig kommentálta a játékvezetők ítéletét, míg meg nem hálálták egy technikai hibával a vendégek kispadja részére. A rutinos csapat itt járt legközelebb a felzárkózáshoz (71:76), azonban a további percek a fiatalság percei voltak, így végül a végig ponterősen játszó Lelik triplája állította be a végeredményt. (74:88)

Összességében megérdemelt BEAC győzelem született, a vendégek végig vezetve szerezték meg második győzelmüket mind a bajnokságban, mind az MTK ellen, ezzel helyet cserélve fővárosi riválisukkal a tabellán.


Legjobb dobók: Turóczi – Zsovár 19-19, Székely-Horváth 17, illetve Süle 23, Lelik 19.

Szabó Vivien

No comments:

Post a Comment