Wednesday, March 8, 2017

Átgázolt a listavezető a Vasas fiataljain

A férfi élvonal 21. fordulóját nyitotta meg tegnap a Vasas - Alba Fehérvár mérkőzés. A hazaiak az utolsó előtti, míg ellenfelük a tabella első helyéről várhatta az összecsapást, amin a papírformának megfelelő eredmény született.
Az Alba – Fehérvár az első perctől uralta a játékot, rögtön a meccs kezdetén egy 4:0-s rohammal mutatkoztak be Keller és Shepard jóvoltából. A 3. percben érkezett először Vasas pont, akkor az 5-ös számmal játszó Katona Róbert triplája ért célt a fehérváriak gyűrűjében. (3:4) A hazaiak amerikai centerének, Pachernek köszönhetően egy rövid ideig még vezetett is a Vasas, azonban az 5. perctől kezdve fokozatosan felőrölték a vendégek a hazaiak védelmét. Parádés megoldásokat láthattunk az Alba részéről, Shepard, Lóránt és Taylor látványos megmozdulásaival szórakoztatta a meccsre kilátogatókat. Az első negyedben még igyekezett tartani magát a hazai csapat, Thompson és Pacher vezérletével „csak” 9 pont volt az előnye az Albának a játékrész végére. (20:29)


A második negyed rögtön egy eredményes fehérvári lerohanással indult, három perc alatt egy 9:2-es futást produkáltak, aminek hatására Vasas időkérés következett. Ezután a vendégek kisembere, Markovic mutatkozott be felejthetetlen zsákolásokkal, valamint Keller és Farr is többször volt eredményes a festékből. Igazából a mérkőzés már ebben az etapban eldőlt, így a fehérváriak trénerének lehetősége volt a fiatalabb játékosoknak is lehetőséget adni. Több mint 20 pontos különbséggel mehettek szünetre a felek. (34:56)
A harmadik felvonásban semmit sem változott a játék képe, az Alba sorban szerezte a pontokat, ezzel tökéletesen állva hagyva a Vasast. Pacher és Katona próbálta tartani a tempót hazai részről, de a Taylor, Shepard, Lóránt triónak sehogy sem találták az ellenszerét. A 9. perctől mondhatni „dobóversenyt” rendeztek a felek, ebben a 2 percben egyik oldalon sem a védekezésé volt a főszerep, sokkal inkább a ki tud látványosabban, messzebbről és többet dobni gondolkodásé. Ebből is a vendégek jöttek ki jobban, az utolsó játékrésznek több mint 40 pontos előnnyel vághattak neki.  (45:88)
Az utolsó 10 percben szintén a vendég kék-fehérek akarata érvényesült, a Keller, Burgess, Markovic, Edwards kvartettnek minden húzása bejött, míg a fehér mezesek oldalán Pacher próbálta meg meccsben tartani társait. A játékrész érdekessége, hogy fehérvári színekben lehetőséget kapott a fiatal Joel Nshimba, aki előző szezonban még pont a Vasasnál pattogtatott. A mérkőzés Vasas találattal zárult Garamvölgyi révén, beállítva ezzel az 59:106-os végeredményt.
Összességében egy pörgősnek mondható mérkőzést láthattunk, ahol annyira dominált az egyik fél, hogy sajnos a hazaiak nem tudták nyílttá és izgalmassá tenni a párbajt. Az előzetes elvárásoknak megfelelő eredmény született, az Alba továbbra is őrzi pozícióját a tabella elején.

Legjobb dobók: Pacher 15/6, Katona 11/9, Thompson 10/3, illetve Markovic 17, Lóránt 15/3, Taylor 14/9.
Szabó Vivi

No comments:

Post a Comment