Tuesday, March 14, 2017

Megőrizte veretlenségét hazai pályán a Falco

A férfi élvonal 22. fordulójának záró mérkőzésén igazi parázsmeccs volt kilátásban. A hazai pályán eddig veretlen Falco KC Szombathely fogadta a Zalakerámia ZTE KK csapatát, az előbbi a tisztes 3. helyről, míg utóbbi az 5. helyről vághatott neki a találkozónak. A két csapat között évek óta tartó rivalizálás látható, ami nem csak a pályán, hanem a két szurkolótábor között is megfigyelhető.

A mérkőzést egy hazai kosár nyitotta, amire rögtön érkezett a vendégek válasza. Ettől a pillanattól kezdve viszont a szombathelyi alakulat magához ragadta a vezér szerepét és mint utólag kiderült, a mérkőzés végéig megőrizte azt. A hazai csapatban Govens és Váradi volt többször eredményes, míg a vendégeknél Szabó és a fiatal Benke próbálta meccsben tartani a zalaegerszegieket. Az első negyed vége felé a sárgamezesek centere, Tóth tudott remekül beszállni a játékba, 2+1-es akciójának köszönhetően 26:21-es állással mehettek rövid pihenőre a felek.

A második negyedben már 10 pont is volt a Falco előnye, azonban a vendégek folyamatosan felkapaszkodtak Ubilla és Benke révén, így a hazai csapat nem tudta igazán növelni előnyét. (34:27) A 15. perc környékén ráadásul következett egy negyed órás kényszerpihenő, ugyanis a Falco gyűrűje elmozdult, amit rögtön orvosolni kellett. A két csapat együtt melegített az aktuálisan működő egyetlen palánkra, ami jól példázta, hogy a játékosok talán nem ápolnak annyira rossz viszonyt egymással, mint ahogy azt szurkolótáboraik mutatják. A pihenő után a hazaiak fiatal kiválósága, Váradi Benedek elsüllyesztette a gyűrűben a 3. tripláját is, míg vendégoldalon megint Benke brillírozott és felelt a második negyed utolsó pontjaiért. A nagyszünetre 6 pontos szombathelyi előnnyel vonulhattak a csapatok. (46:40)
A harmadik negyed elején cserélt a Falco, Kovács Péter lépett pályára, aki harcos védekezésével kitűnt a pályáról. Időközben egy Govens kontra Norfleet triplapárbaj vette kezdetét, ahonnan a mérkőzésen 33 pontig jutó Govens került ki győztesen. A meccs legeredményesebbjét képtelenek voltak megállítani a zalaiak, Govens szempontjából nem is alakulhatott volna jobban a mérkőzés tavalyi csapata ellen. (Govens a 2015/16-os szezonban még a ZTE KK csapatát erősítette) A vasiak több labdaszerzés után tudtak eredményesek lenni, aminek a ZTE nem találta az ellenszerét. A 8. percben ráadásul a zalaiak trénere, Bencze Tamás technikait kapott reklamálásért, ami után szintén hazai percek következtek. Az utolsó percben Váradi 20. pontját szerezte a negyedik trojkája révén, aminek köszönhetően utolsó felvonásnak 14 pontos előnnyel vághattak neki. (68:54)
Az utolsó játékrészben még 10 ponton belülre tudtak jönni a vendégek, a 7. percben Mohácsi triplájának köszönhetően 74:67-es állást jegyezhettünk. Azonban ahelyett, hogy a kékmezesek még közelebb kerültek volna, két Falco hárompontos következett Govens és Kovács révén, a mérkőzés megfordításához már Benke és Norfleet ponterős játéka is kevésnek bizonyult. (86:73)
A mérkőzést végig vezetve, megérdemelten húzta be a Falco KC, akik ezzel megszerezték 16. győzelmüket és megőrizték hazai pályán való veretlenségüket.

Legjobb dobók: Norfleet 21/15, Benke 17/3, Ubilla 11, illetve Govens 33/21, Váradi 20/12.

Szabó Vivi

1 comment:

  1. Aki lemaradt volna a találkozóról, az alábbi linken megtekintheti azt : https://youtu.be/XjWhGz_IiLQ

    ReplyDelete