Friday, May 26, 2017

A legfontosabb hét előtt a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapat

Asztalitenisz
A 2016/2017-es szezon legfontosabb hete előtt a budaörsi csapat
2013 után újra nemzetközi érem közelében a Budaörsi 2i SC
Véget ért a bajnokság alapszakasza, következik a Final Four

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata a 2016/2017-es idényben három fronton küzd/küzdött; a hazai élvonalat jelentő Extra Ligában, a Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligájában és a nemzetközi ETTU Kupában.
Ami az ETTU Kupát illeti a lányok belga és portugál ellenfelüket legyőzve bejutottak a negyeddöntőbe, ahol az első mérkőzésen 3:2 arányban legyőzték a török Bursa csapatát. A visszavágót 3:1 arányban a törökök nyerték, ezzel ők jutottak az elődöntőbe, és ma már ismert, hogy meg is nyerték az ETTU Kupát. A 2016/2017-es kiírásban csak a BSC tudta legyőzni a későbbi győztest.
Ami a magyar bajnokságot, az Extra Ligát illeti befejeződött az alapszakasz. A budaörsi csapat 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a második helyen végzett, és ezzel kvalifikálta magát a 2017. június 10-11-én, Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő Négyes Döntőbe. Csapatunk ellenfele a bajnoki elődöntőben a Postás SE lesz. A másik ágon Szekszárd-Erdért mérkőzést rendeznek, a két győztes a bajnoki aranyéremért, a két vesztes pedig a bajnoki bronzéremért küzdhet meg egymással. Minimális célkitűzésünk az éremszerzés.


A képen balról-jobbra: Harczi Zsolt (vezetőedző), Peterman-Varga Tímea, Nagyváradi Mercédesz, Szvitán Krisztina (szakosztályvezető), Pergel Szandra, Fazekas Mária, Bachman Péter (edző)
A Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligájában szlovén, osztrák és cseh ellenfeleinket legyőzve jutottunk be az elődöntőbe, ahol az ETTU Kupához hasonlóan a későbbi kupagyőztestől, a Linztől kaptunk ki, így oda-visszavágós rendszerben küzdünk meg a cseh Gumotex Breclav csapatával a 2016/2017-es szezon bronzérméért.
Ez a versenysorozat a nemzetközi szövetségek által elismert kupa, ahol a horvát, az osztrák, a cseh, a szlovák, a szlovén és a magyar élcsapatok vehetnek részt.
A bronz csata első mérkőzésére Breclavban került sor, ahol csapatunk a betegség miatt hiányzó Pergel Szandra nélkül nagy küzdelemben 6:4 arányú győzelmet ért el.

Csapatunk legjobbja a mindhárom mérkőzését megnyerő Fazekas Mária volt. A mérkőzés szorosságára jellemző, hogy a hazai csapat 3:1-re is vezetett.

Szakosztályunk női együttese 2013-ban nyert utoljára érmet a nemzetközi kupákban (Bajnokok Ligája ezüstérem, Klubcsapatok Szuperligája ezüstérem).
A lányok, az edzők és a vezetés célja, hogy 4 év eltelte után újra kiemelkedő nemzetközi csapat eredményt érjünk el. Ehhez a visszavágón egy döntetlen is elég lehet, de a célunk természetesen az, hogy győzelemmel zárjuk a kupasorozatot.
A visszavágóra 2017. június 7-én, szerdán 17:00 órakor kerül sor Budaörsön.
Helyszín: Városi Sportcsarnok (BVUSS), 2040. Budaörs, Hársfa u. 6 (kislabda terme), a belépés díjtalan.

Szeretettel várunk mindenkit a szezon legfontosabb hetének két eseményére, az Önök segítségére is szükségünk lehet ahhoz, hogy szerdán a nemzetközi kupában és hétvégén a magyar bajnokságban is elérjük a céljainkat!

Négyes Döntő (Final Four)
2016/2017-es bajnoki szezon érmes helyezéseinek eldöntése
2017.06.10-11.

Helyszín:
 Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós
2310 Szigetszentmiklós Szebeni út 81.

A budaörsi csapat programja:
- szombat 15:00 óra: Budaörsi 2i SC – Postás SE
- vasárnap 10:00 óra: mérk
őzés a 3. helyért
- vasárnap 15:00 óra: Bajnoki dönt
ő2017. évi Egyéni Világbajnokság Düsseldorf

Május 29 – Június 5 között a német városban kerül megrendezésre az év legjelent
ősebb nemzetközi versenye.
A magyar válogatott tagjaként Pergel Szandra is részt vesz a világbajnokságon, egyéni, páros és vegyes páros versenyszámban is.


1 comment:

  1. Bocsánat csak kérdezem, nem Érden lesz a Final Four?

    ReplyDelete