Sunday, April 2, 2017

Fordulatból-fordulatba, a Fradi vitte a kupát!

Az ETO húszgólos, könnyed győzelmével indult a női kézilabda Magyar Kupa döntőjének első játéknapja és az FTC-Rail Cargo Hungária végletekig hajtós döntőbeli diadalával zárult.



A sorozatban 12 kupagyőzelemmel bíró Győr megállíthatatlannak tűnő formában kezdte meg a kupadöntőbeli szereplését. A Debrecen elleni elődöntő mérkőzésének első percétől fogva egyértelművé tette, hogy komolyan veszi a Magyar Kupát, ezzel együtt a DVSC csapatát. Az ETO védelme végig szorosan és fegyelmezetten működött, a debreceni játékosok alig-alig találtak rést a győri pajzson, miután mégis sikerült bejáratot találni Kiss Éva állta útjukat a kapuban.
A támadásban ért megrázkódtatásokat a debreceni játékosok a védekezésben próbálták kiheverni, amit a Győr egyből kihasznált. Az ETO gyors lerohanásaiban szinte minden pályán lévő játékos gólszerephez jutott, Tomori Zsuzsanna 5, Görbicz Anita 6 és Eduarda Amorim 4 góllal járult hozzá a nagyarányú győzelemhez.
A Győri szurkolók elsőször a mérkőzés 25. percében, 17-7-es állásnál számolhattak rá a megszokottól eltérő, kevesebb létszámban jelenlevő debreceni szurkolókra, majd a 60. percben, amikor Eduarda Amorim „könyörtelen” góljával beállt a 20 gólos (34-10) különbség.



A kupadöntő másnapján a Ferencváros, aki az elődöntőben 33-29-re győzte le a Dunaújváros csapatát és a győri együttes lépett pályára a kupáért. Minden kedvező előjel és a nagyarányú győzelem ellenére a döntőre az ETO sokat vesztett a lendületéből. A győriek védelmét a Fradi gyorsléptű játékosai, Szucsánszki Zita, Nerea Pena és Kovacsics Anikó triója könnyen megbontotta és az álltaluk kialakított résekben egyből megtalálták a gólszerzés lehetőségét, amin a győri védők utolsó mentsvára Kari Aalvik Grimsbö és Kiss Éva sem tudott már javítani.

A Fradi védősora sem működött kifogástalanul, azzal a különbséggel, hogy a fővárosiak kapusa, Bíró Blanka védéseivel többször is sikerült lépéselőnybe kerülniük az ETO-val szemben, amit a győri klasszis Görbicz Anita és Eduarda Amorim fontos góljai tartottak elérhető közelségben.
A mérkőzés hajrájában sem maradtunk izgalmas percek nélkül. A hálás szurkolókat fordulatokból-fordulatokba vitték a csapatok. A játékidő utolsó percében a Ferencváros mestere, Elek Gábor időkérését követően a Fradinak nem sikerült megőriznie az 1 gólos előnyét és Amorim találatával sikerült egyenlítenie a Győrnek. 
Amorim mentése után következtek a hétméteresek, amiben éppen az ETO egyenlítő gólját szerző játékosa hibázott, Szikora Melinda védett, ezzel nyert a Ferencváros!

A Ferencváros így sorozatban 12 kupagyőzelem után taszította le a trónról a Győri ETO-t. A mérkőzés különdíjasai: Szucsánszki Zita a legjobb játékos Bíró Blanka a legjobb kapus címet zsebelhette be. 

No comments:

Post a Comment