Tuesday, April 11, 2017

Serdülő EB-válogató

Egy válogató verseny a serdülő Európa-bajnokságra.

Szombaton és Vasárnap a körcsarnok adott otthont a serdülő korosztályos birkózóknak, hogy kiharcolják a részvételi jogot az EB-re.

Idén hosszú szünet után a Nemzetközi Birkózó Szövetség vezetősége úgy döntött, hogy újra megszervezi a 13-14 éves korosztálynak a kontinentális megmérettetést. Mivel ez a döntés csak február közepén látott napvilágot, ezért a Magyar Birkózó Szövetségnek gyorsan kellett reagálni, hogy hogy és miként rendezze a válogatót.  Döntés végül is az lett hogy egy nap, egy verseny és a döntőbe jutott versenyzők képviselik hazánkat, nincs trükk nincs helyezkedés….. úgynevezett amerikai típusú válogató, mert ugye náluk is hasonló a kvalifikáció egy-egy világversenyre.



A versenyt két nap alatt négy szőnyegen mindhárom szakágnak rendezték, számomra meglepően kevés versenyzővel kb. 300 induló lehetett, ami ebben a korosztályban elnézve más sportágakat, nem túl acélos. Ettől eltekintve jól felkészült birkózókat, szépen kivitelezett dobásokat láthatott, aki kilátogatott a körcsarnokba. Ami nagy meglepetés volt nekem, hogy a részvételi jogok kétharmadát vidéki egyesületek versenyzői szerezték meg a fővárosi nagy klubokkal szemben.



Külön üdítő volt látni a leány mérkőzéseket, hogy milyen harcias és felkészült mindegyik, számos remek, fordulatos meccsen az utolsó pillanatban eldöntve a csata végeredményét.

Május 19-21 között a Szerb főváros rendezi a kontinens viadalt, ott folytatódik ami, a körcsarnokban el kezdődőt.     

G,

No comments:

Post a Comment