Sunday, April 30, 2017

A papírFORMA csak a 2. félidőben érkezett Érdre!

A K&H női kézilabdaliga vasárnapi játéknapján az ÉRD végül simán, 23-34-re kapott ki a Győrtől. A mérkőzés első félideje még izgalmakat sejtetett, de a második játékrész fordulatok nélkül maradt.



A találkozót mindkét csapat lendületesen kezdte, felváltva születtek a gólok. Az érdieknél többen is eredményesek  voltak, Mariama Signaté átlövésekből, Katarina Krpezs szélről, Kisfaludy Anett beállóból vette be a győriek hálóőrének, Kiss Évának a kapuját. A hazaiak mestere,  Szabó Edina viszonylag hamar élt az időkérés lehetőségével, de megérte, miután a 10. percben az Érd 7-6-ra vette át a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Krpezs találatával már két góllal is elment az Érd, amikor a 12. percben a győriek edzője, Ambros Martin úgy érezte, hogy ideje lenne tenni valamit. Még az ETO időkérése után is lendületben maradtak a hazaiak. 

A mérkőzés 16. percében, Andjela Bulatovic góljával 3 gólos előnybe került az Ėrd. Az elbizonytalanodott győri játékosokban Eduarda Amorim tartotta a lelket, a győri klasszis találatai ébresztően hatottak a csapatra, az ETO védelmének feljavulásából következtek a gyorsgólok, a mérkőzés 20. percében,  Yvette Broch révén pedig 13-13-ra egyenlített a Győr.


Ambros Martín körülbelül a mérkőzés 20. percére kellően idegessé vált ahhoz, hogy BL-döntős győri alakulat megrázza magát és kézbe vegye az irányítást. A 25. percben, Nora Mörk góljával 14-15-re újra átvette a vezetést a Győr, amit Kiss védéseinek köszönhetően, még a támadásban ejtett technikai hibák ellenére is sikerült megtartania, majd a félidőre két gólra, 14-16-ra növelnie az előnyt.

A második félidő gólgyártását Mörk kezdte meg, majd a mérkőzés 32. percében, Broch találatával már 4 góllal vezetett az ETO. A találkozó 36. percében, egy elhibázott győri hétméterest követően még 3 gólos elérhető távolságban voltak a hazaiak, de Mörk nem kegyelmezett, a 39. percben, 16-21-es állásnál már alakulóban volt a papírforma.


Később sem történt változás, a mérkőzés 54. percében, Tomori labdaszerzését követőn eluralkodott a tanácstalanság az érdieken, addigra már 10 góllal lépett el a győri alakulat. A végére teljesen elfogyott az Érd, az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, hogy 10 gólon belül vagy kívül marad. Végül utóbbi jött be, az ETO 34-23-ra nyert. 

No comments:

Post a Comment