Friday, November 10, 2017

Milyen bokavédőt válasszak?Az egyik leggyakoribb ortopédiai sérülés a bokasérülés. Ezek közül is a leggyakoribb amikor a boka befelé fordul vagy csuklik össze. Ilyen esetek legtöbbször futás, ugrás vagy különböző forgások közben következnek be.

Gyakran előfordul hogy ezek a bokasérülések megismétlődnek időről-időre.

Ennek lehet az előző sérülés mértéke is az oka, vagy lehetnek lelki okai is, vagy mindkettő egyszerre.
Szerencsére a bokarögzítők hatékonyan segítenek ezek megelőzésében. Stabilizálják a bokát, de nagyon nem mindegy, hogy az adott sportunkhoz vagy mozgásunkhoz milyet választunk, mert ha csak az ár alapján vagy véletlenszerűen szemeljük ki a bokavédőnket, az akadályozhat minket a szabad mozgásunkban, ígyérdemes ezekkel kicsit képbe kerülnünk mielőtt választásra kerül a sor.
Mi ebben szeretnénk neked ma segíteni.

A bokarögzítés típusai:

Az elasztikus bokarögzítők
Ezek a legegyszerűbb bokavédő típusok. Enyhébb támaszt biztosítanak így leginkább könnyű kocogáshoz vagy gyalogláshoz ajánljuk őket. Segítenek a sérülések gyulladásainak a csökkentésében de azt tudni kell róluk hogy intenzívebb igénybevételre kevésbé ajánlatosak, így azokra nem is ajánljuk őket. Ezek általában a legolcsóbb és legegyszerűbb fajtái a bokavédőknek, íme egy példa rá: http://www.csapatsport.com/Mueller-Gumirozott-Bokaszorito-Elastic-Ankle-Suppo


A fűzős bokarögzítők
Ezek már nylon-vinil anyagból készülnek így félig merevek. A legjobb az bennük hogy a fűzőik révén mi magunk állíthatjuk be velük a feszességüket, így nagyon kényelmesek.


Sérülés utáni bokarögzítők
Rendkívül merevek, géllel vagy levegővel töltöttek. Két műanyag betétet tartalmaznak, amelyek
a lábak formájához vannak alakítva, leginkább gyulladások enyhítésére szolgálnak.
Más szóval, ne használd őket funkcionális célokra sportoláshoz, mert ezek a felépülésed elősegítését szolgálják.


Merev bokarögzítők
Ezek a legnagyobb védelmet nyújtó bokavédők. Ezeket kengyeles és rugalmas elemekkel látták el,
így a merev kengyeles legnagyobb védelmet nyújtó záróelem lehetővé teszi hogy a bokád úgy mozoghasson felfelé és lefelé hogy az oldalra történő kificamodást vagy kifordulást közben gátolni tudja. Kosárlabdázók, röplabdások vagy kézilabdások gyakran választják ezt a fajta bokavédőt, mivel ezek a sportok sok ugrással és fordulással járnak.

Egyéb megfontolások vagy figyelmeztetések:

Mindig győződj meg róla vásárlás előtt, hogy a záróelem jól illeszkedik a bokádra, és
hogy a rugalmas rész elég hosszú-e különben kényelmetlenek lehetnek viselés közben.

Azt is érdemes ellenőrizni hogy a fűzőik nem túl hosszúak-e.

Minden viselés előtt ellenőrizd hogy a merev részek és a lábad közötti borítások nem-e szakadtak e el, mert a merev részek takarás nélkül mozgás közben felsérthetik a lábadat.

Fontos hogy úgy válassz bokavédőt, hogy szem előtt kell tartani hogy a tevékenységedhez a legjobb stabilitást nyújtsa a kiválasztott rögzítő. Ha nem vagy biztos abban hogy milyen bokarögzítőre van szükséged, kérj bővebb tájékoztatást róla az üzletünkben. A kollégáink szívesen megmutatják neked az összes fajtát és segítenek neked a legmegfelelőbbet kiválasztani.

Amennyiben kíváncsi lennél még több bokarögzítőre, nézz szét Muller Sports Medicine termékeink között.

No comments:

Post a Comment